Wa doen welle?

Hieronder vind je acties die we in het verleden ondernamen en we in de toekomst nog plannen. Het doel is en blijft om een platform te geven aan alle tegenstanders van de kap, om medeburgers te informeren en het stadsbestuur te overtuigen dat de inwoners van onze stad niet akkoord zijn.

MARS VOOR HET BEHOUD VAN DE BEGIJNENDREEF

Op initiatief van JNM Neteland, Save De Dreef, Extinction Rebellion Geel, De Natuurvrienden en Grootouders voor het klimaat, marcheren we op 20 februari voor het behoud van de begijnendreef.

Het doel is om het stadsbestuur te overtuigen toch niet door te gaan met het aanvragen en goedkeuren van de kapvergunning, maar alle gezonde bomen te laten staan en op een ecologisch verantwoorde manier om te gaan met de enkele zieke bomen die tussen de dreef staan.

Ook willen we de Herentalse burger bewust maken van de plannen, en laten horen dat de strijd nog niet gestreden is!

SAVE DE DREEF PICKNICK

Op 18 juni vond de eerste Save De Dreef Picknick plaats.
Elke tweede en vierde zondag (bij droog weer) kunnen sympathisanten en actievoerders elkaar vinden tussen 10 en 12u in het begijnhofpark. Breng een picknickdeken mee, passeer de zondagsmarkt voor wat pistolets en beleg en neem coronaproof plaats op het gras. Het doel hierbij is om voorbijgangers het initiatief te leren kennen, en het stadsbestuur te laten zien dat we nog niet opgeven. Ook kunnen idee├źn en actieplannen makkelijk worden uitgewisseld.
See you there!

GEEF DAVE FAAM AAN UW RAAM

Je hebt ‘m misschien al gezien: onze mascotte Dave van de Dreef hangt aan menig raam in Herentals als steunbetuiging voor dit initiatief.
Wil jij ook zo’n poster aan je (auto)raam? Laat een berichtje achter op onze Facebookpagina of via ons emailadres savededreefherentals@gmail.com!

PORTRETTENREEKS

Huisfotograaf Lisa Helsen raakte geïnspireerd door de vele burgers die van zich laten horen en besloot haar fotokunst mee in de strijd te gooien. Met een prachtige portretreeks in de dreef laat ze de mensen aan het woord waarom zij hopen dat de plannen van de kap herbekeken worden.
De resultaten tot nu toe vind je hier.

ACTIE VOOR DE GEMEENTERAAD

Op de gemeenteraad van 1 juni bracht de oppositie een punt om te vragen het voorstel van professor Hans van Dyck ter harte te nemen en het herstel van de begijnendreef wetenschappelijk te benaderen. Geen tabula rasa, maar een doordachte aanpak met wetenschappelijke inzichten die rekening houden met de klimaatverandering en ecologische impact.

Het punt werd helaas weggestemd door de CD&V en N-VA meerderheid, ondanks de aanwezigheid van een 50-tal actievoerders die last minute nog verzamelden voor het administratief centrum.